پنج‌شنبه , می 9 2024

نقد و بررسی فیلم پری دریایی (The Little Mermaid)

دیزنی با ساخت نسخه‌های بازسازی از انیمیشن‌های مشهور خود، تا به امروز سود هنگفتی را کسب کرده است. شاید مهم‌ترین این بازسازی‌ها مربوط به بازسازی «شیرشاه» بود که توانست درآمد فوق‌العاده‌ای برای این کمپانی به همراه داشته باشد. بااین‌حال، تفاوت آثاری مانند «شیرشاه» و «پری دریایی» در این جا بود که مورد اول صرفاً یک بازسازی تمام‌عیار با گرافیک مدرن بود که هم توانست کودکان قدیم را به سینما بکشاند و هم کودکان نسل جدید را همراه با والدین خود به سینما بکشاند تا به‌این‌ترتیب، فروش فوق‌العاده‌ای رقم خورد.

اما در خصوص نسخه لایو اکشن «The Little Mermaid» اوضاع کمی متفاوت است. در این بازسازی تغییراتی نسبت به انیمیشن اصلی اعمال شده است که اغلب غیرضروری و صرفاً موج‌سواری بر روی رویکردهای اجتماعی روز جامعه آمریکاست. شاید یکی از عجیب‌ترین و غیرضروری‌ترین تغییرات فیلم، تغییر نژاد شخصیت اصلی داستان است که هیچ دلیل مشخصی برای آن وجود نداشته است. تغییر نژادی پری دریایی صرفاً برای راضی‌کردن جنبش‌های اجتماعی در آمریکا انجام شده که به‌نوعی می‌توان از آن به‌عنوان ابتذال اجتماعی نام برد. جایی که داستان‌های اورجینال به دلایل غیر هنری تغییر رویکرد می‌دهند و می‌توان انتظار داشت که در آینده و در زمان ترند شدن هر رویکرد جدید دیگر، پری دریایی بار دیگر تغییر حالت دهد تا خوشایند جامعه آن دوران باشد!

The Little Mermaid

فارغ از این مورد، باید به تغییرات مربوط به اورسلا در نسخه جدید هم اشاره کرد. شخصیت اورسلا یکی از مشهورترین شخصیت‌های شرور انیمیشن‌های دیزنی محسوب می‌شود و یکی از دلایل ماندگاری انیمیشن اصلی محسوب می‌شد. اما در نسخه لایو اکشن، نه‌تنها تغییرات گسترده‌ای در سکانس‌های مربوط به این شخصیت اعمال شده بلکه حتی آن روح شیطانی و خبیث از او گرفته شده تا در نهایت صرفاً اختلاف خانوادگی سبب بروز شرارت در او باشد! «The Little Mermaid» نسخه 2023، به شکل عجیبی این شخصیت را محدود کرده و این در حالی است که مدت‌زمان فیلم در مقایسه با انیمیشن بسیار بیشتر است،

دیگر مشکل نسخه لایو اکشن 2023 «پری دریایی»، بازی بازیگر نقش اصلی فیلم یعنی هیلی بیلی است. این بازیگر جوان صدای بسیار مناسبی دارد و در سکانس‌هایی که آواز می‌خواند، لحظات خوشایندی رقم می‌زند. بااین‌حال، بازی او در نقش پری دریایی ضعیف است و به طور مشخص، کم‌تجربگی او در این زمینه مشکلاتی را رقم زده است. بازی بیلی مخصوصاً در زمانی که دیالوگ ندارد، بدتر است. بازی بازیگران سرشناس فیلم هم چنگی به دل نمی‌زند. ملیسا مک‌کارتی در نقش اورسلا، یکی از ضعف‌های فیلم است و خاویر باردم هم در نقش پدر پری دریایی، خیلی به آدم‌های مهربان شباهتی ندارد!

The Little Mermaid

پری دریایی (The Little Mermaid) یک بازسازی غیرلازم با مشکلات فراوان است که البته، تماشاگران هم از تماشای آن در داخل سالن‌های سینما خودداری کردند تا به‌این‌ترتیب، اعتراض خودشان را به رفتار دیزنی در خصوص بازسازی‌های بی‌حساب و کتابش نشان دهند. تماشای لایو اکشن «پری دریایی» هیچ دستاورد جدیدی برای مخاطب به همراه نمی‌آورد. انیمیشن کلاسیک، جذاب‌تر، شیرین‌تر و از لحاظ کیفیت ساخت بسیار قابل‌توجه بود. نسخه بازسازی نه‌تنها در هیچ زمینه‌ای از انیمیشن جلوتر نیست بلکه می‌توان گفت تمام فریم‌های آن یک نسخه بی‌مزه از آن انیمیشن است!

 

نمره: 3/10

منتقد: میثم کریمی


منبع moviemag.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

19 − 1 =