جمعه , می 17 2024

بهترین ترتیب تماشای فیلم های جنگ ستارگان (Star Wars)

[ad_1]

فرنچایز جنگ ستارگان طی چند نسل و از طریق روش‌های مختلف مانند: فیلم‌ها، بازی‌های ویدیویی، کتاب‌های کمیک، رمان‌ها و برنامه‌های تلویزیونی برای طرفدارانش به‌تصویر کشیده شد. در طول مجموعه فیلم های جنگ ستارگان ما شاهد ماجراجویی‌های کهکشانی زیادی بودیم که حول نظام جدای یا سیت می‌چرخید. یک مسئله وجود دارد که طرفداران این مجموعه هیچ‌گاه در مورد آن به توافق نرسیدند و آن این است: ترتیب تماشای فیلم‌های این فرنچایز. برای پی بردن به بهترین ترتیب تماشای مجموعه فیلم‌های جنگ ستارگان با تایم سیتی همراه باشید.

توجه: در ادامه ممکن است این مطلب حاوی توضیحاتی باشد که باعث لو رفتن روند داستان مجموعه فیلم‌های جنگ ستارگان شود!

برای اشخاصی که آشنایی چندانی با این فرنچایز ندارند و قصد دارند آن را دنبال کنند چندین روش برای ترتیب تماشای مجموعه فیلم‌های جنگ ستارگان وجود دارد. به‌طور طبیعی با دلایل محکمی گفته می‌شود که برای تماشای این فیلم‌ها باید تاریخ تولید آن را درنظر گرفت و به همین طریق فیلم‌ها را تماشا کرد. اصطلاحا به این نوع ترتیب تماشا کردن مجموعه فیلم‌ها «ترتیب تولید» می‌گویند.

 

دارت ویدر

 

اگر بخواهید با ترتیب تولید به تماشای این مجموعه فیلم‌ها بپردازید باید بدین شکل عمل کنید: ابتدا سه‌گانه اصلی که شامل فیلم‌های جنگ ستارگان: قسمت چهارم – امیدی تازه، امپراتوری ضربه می‌زند و بازگشت جدای می‌شود و سپس سه‌گانه بعدی جنگی ستارگان که شامل این فیلم‌ها می‌شود: جنگ ستارگان قسمت اول: تهدید شبح، جنگ ستارگان قسمت دوم: حمله کلون‌ها و جنگ ستارگان قسمت سوم: انتقام سیت. البته در ادامه نباید فیلم‌های جنگ ستارگان: نیرو برمی‌خیزد، روگ وان: داستانی از جنگ ستارگان، جنگ ستارگان: آخرین جدای و سولو: داستانی از جنگ ستارگان را نیز فراموش کنیم.

از جمله مزایای اینگونه تماشا کردن فیلم‌های جنگ ستارگان این است که شما دقیقا به مانند طرفداران قدیمی این فرنچایز شروع به دیدن مجموعه فیلم‌های آن می‌کنید. یعنی در ابتدا شاهد سه‌گانه اصلی جرج لوکاس خواهید بود، سپس به سراغ سه‌گانه بعدی او خواهید رفت و سرانجام نیز شاهد مجموعه فیلم‌هایی از این فرنچایز خواهید بود که توسط استودیو سینمایی والت دیزنی تولید شده است.

تماشای این مجموعه فیلم‌ها از طریق ترتیب تولید باعث می‌شود تا شما با جدول‌های زمانی مختلفی روبه‌رو شوید و شاهد یک روایت داستانی خطی نیز نباشید. در حقیقت در اینگونه ترتیب تماشا شاهد گروهی از داستان‌های خودمختار در جهانی مشترک هستید. البته اگر بخواهید از بر اساس روایت داستانی پیش‌‌بروید می‌توانید از روش «ترتیب قسمت» استفاده کنید.

اگر بخواهید بر اساس روش ترتیب قسمت این مجموعه فیلم‌ها را ببینید، باید بدین شکل عمل کنید: ابتدا با فیلم‌های جنگ ستارگان قسمت اول: تهدید شبح، قسمت دوم و قسمت سوم کار خود را آغاز کنید. سپس قبل از تماشای قسمت چهارم ماجراجویی‌های فیلم‌های سولو و روگ وان را دنبال کنید. سپس به ترتیب شماره تا تماشای فیلم جنگ ستارگان: آخرین جدای پیش‌بروید.

مزایای اینگونه ترتیب تماشا مشخص است. در این ترتیب شما داستان جنگ ستارگان را براساس جدول زمانی که توسط لوکاس و جانشینان او ایجاد شد دنبال خواهید کرد. ولی نکته منفی این روش آن است که شما در حقیقت با بدترین فیلم جنگ ستارگان کار خود را آغاز می‌کنید و به همین دلیل نیز ممکن است حاضر نشوید این فرنچایز را دنبال کنید. انتقال از سه‌گانه دوم این فرنچایز که بیشتر تحت تاثیر جلوه‌های ویژه کامپیوتری بود به سه‌گانه نخست که در دهه‌های 1970 و 1980 تولید شده بود و سپس تماشای سه‌گانه مدرن و فیلم‌های مستقل این فرنچایز به دلیل تفاوت کیفیت می‌تواند برای شما ناامیدکننده باشد.

در این ترتیب تماشا بهترین فیلم‌های این فرنچایز یعنی جنگ ستارگان: قسمت چهارم – امیدی تازه و جنگ ستارگان: قسمت پنجم – امپراتوری ضربه می‌زند در وسط لیست جهت مشاهده قرار می‌گیرند. این دو اثر ‌به‌عنوان بزرگ‌ترین فیلم‌های جنگ ستارگان شناخته می‌شوند و تماشای آن‌ها بدین صورت ممکن است ضربه زیادی به داستان این مجموعه فیلم‌ها وارد کند.

خب در این صورت یک طرفدار باید با چه روشی به تماشای مجموعه فیلم‌های فرنچایز جنگ ستارگان بنشیند؟

 

روش ماشته

 

راد هیلتون یک برنامه‌نویس و وبلاگ‌نویس مطرح اهل کلرادو روشی را برای ترتیب تماشای مجموعه فیلم‌های جنگ ستارگان ارائه داده که به شکل گسترده‌ای به‌عنوان عجیب‌ترین و درعین‌حال سرگرم‌کننده‌ترین روش تماشای فیلم‌های این فرنچایز شناخته می‌شود. این روش ترتیب ماشته نام دارد که بر اساس نام یکی از وبلاگ‌های هیلتون گرفته شد. ما فکر می‌کنیم این ترتیب تماشا باعث می‌شود تا شما یکی از جذاب‌ترین تجربه‌های تماشای این مجموعه فیلم‌ها از سربگذرانید.

 

سه‌گانه اصلی جنگ ستارگان

 

البته این ترتیب تماشا در سال 2011 توسط هیلتون ارائه شد و طبیعتا در آن فیلم‌های مدرن و مستقل این فرنچایز حضور ندارند. طبق روش ماشته نخستین فیلم‌هایی که شما باید تماشا کنید فیلم‌های قسمت چهارم و پنجم جنگ ستارگان هستند. سپس بهتر است قبل از تماشای قسمت ششم یعنی بازگشت جدای فیلم‌های قسمت دوم و سوم را ببینید. (بنا به دلایلی خاص که در ادامه شرح خواهیم داد هیلتون فیلم نخست را در این ترتیب قرار نداد.)

طبق عقیده هیلتون بهتر است فرنچایز جنگ ستارگان براساس داستان لوک اسکای‌واکر به بیننده معرفی شود. زیرا داستان جذاب لوک و پی بردن به هویت پدر واقعی‌اش (که یکی از بزرگ‎ترین شرورهای کهکشان است) باعث می‌شود تا بیننده عمق جذابیت فرنچایز جنگ ستارگان را از همان ابتدا درک و فیلم‌های بعدی این فرنچایز را با تمام کاستی‌های آن دنبال کند.

در حقیقت هیلتون دراین‌باره نوشت: «این روش به شکل موثری داستان لوک را حفظ می‌کند. وقتی که مرد اصلی داستان ما لوک با این سوال روبه‌رو می‌شود که آیا پدرش در حقیقت همان دارت ویدر است؟ ما طی فلش‌بک‌هایی پی می‌بریم این موضوع حقیقت دارد. وقتی که طی فلش‌بک‌ها متوجه شدیم پدر لوک چگونه در جبهه تاریکی قرار گرفت به داستان اصلی بازمی‌گردیم و مشاهده می‌کنیم لوک چگونه می‌تواند پدرش را به سمت خوبی بکشاند و او را نجات دهد تا بدین طریق تنها راه برای نابودی امپراطوری نیز پیموده شود.»

در حقیقت طبق این روش با قرار دادن داستان لوک و پدرش در محور اصلی روایت قانع‌کننده است که بیننده کار خود را به جای فیلم‌های نه‌چندان قدرتمند این فرنچایز با دو مورد از بهترین فیلم‌های آن آغاز کرده و داستانش را بر پایه سرنوشت رابطه لوک با پدرش با فیلم بازگشت جدای پایان دهد. اما سوال اصلی این است که چرا هیلتون درباره فیلم جنگ ستارگان قسمت اول: تهدید شبح سخنی نگفت؟ جواب مشخص است: زیرا این فیلم بسیار بد و ضعیف است.

باوجوداینکه قسمت اول جنگ ستارگان بخش کوچکی از این فرنچایز محسوب می‌شود، اما باید با توجه به حضور آناکین، عناصر کمدی و دیگر مشکلات آن را تافته‌ای جدا بافته از سیستم اصلی جنگ ستارگان بدانیم. یکی از نکات مثبت انگشت‌شمار این فیلم حضور لرد سیت دارت ماول در آن بود که در پایان فیلم به شکل وحشیانه‌ای کشته شد.

با پاک کردن قسمت نخست ما همچنین دیگر شاهد معرفی کاراکتر آناکین و اختلاف سنی عجیب او با عروس آینده‌اش یعنی پدمه نخواهیم بود. (هنگامی فیلم‌برداری این اثر بازیگران این دو نقش یعنی جیک لوید و ناتالی پورتمن به ترتیب هفت و شانزده سال سن داشتند.) در نهایت این فیلم باعث شد آناکین و لوک به شیوه مشابه‌ای (هر دو در قالب نوجوانی) وارد ماجراجویی‌هایی جنگ ستارگان شوند. آن‌ها در حقیقت بدون اینکه حتی خودشان بدانند سهم مهمی در آینده کهکشان داشتند.

باوجود اینکه ترتیب ماشته روش خوبی جهت تماشای مجموعه فیلم‌های جنگ ستارگان محسوب می‌شود، اما نباید از یاد ببریم که این روش قبل از فیلم‌های جنگ ستارگان: نیرو برمی‌خیزد، روگ وان: داستانی از جنگ ستارگان، جنگ ستارگان: آخرین جدای و سولو: داستانی از جنگ ستارگان ارائه شد و ترتیب تماشای این فیلم‌ها را برای ما مشخص نکرد. در نتیجه باید روش جدید دیگری برای تماشای این مجموعه فیلم‌ها ارائه داد.

 

روش جدید

 

به لحاظ داستانی منطقی است که فیلم‌های نیرو برمی‌خیزد و آخرین جدای را بعد از فیلم بازگشت جدای بدانیم. بازگشت جدای نه‌تنها داستان‌های لوک و آناکین را به‌ یکدیگر مرتبط می‌کند، بلکه تاریک‌ترین تصویر از لوک را طی این مجموعه فیلم‌ها به طرفداران نشان می‌دهد. در نتیجه با تمامی این تفاصیل ناپدید شدن او بین قسمت ششم و قسمت هفتم منطقی به‌نظر می‌رسد. در حقیقت لوک که هنوز از حوادث مربوط به پدرش گیج شده است مجبور می‌شود با خیانت کایلو رن در جبهه تاریکی روبه‌رو شود.

 

سه‌گانه اصلی جنگ ستارگان

 

شما در نهایت طی فیلم آخرین جدای شاهد نبرد نهایی لوک بودید. لوک طی سالیان متمادی سرانجام نام خود را در این فیلم به‌عنوان قهرمان میراث جدای مطرح و تا ابد یاد خود را در ذهن طرفداران این مجموعه فیلم‌ها ماندگار کرد. اکنون نوبت به فیلم سولو می‌رسد. قرار دادن این فیلم مستقل در جای مناسب جهت تماشا کاری دشوار محسوب می‌شود.

احتمالا منطقی به‌نظر می‌رسد اگر ما ترتیب تماشای این فیلم را بین فیلم‌های انتقام سیت و بازگشت جدای قرار بدهیم. در حقیقت فیلم سولو می‌تواند نقطه پایانی برای فیلم‌های سه‌گانه دنباله باشد و در همین حال نیز آغازی بر اوج سه‌گانه اصلی با فیلم بازگشت جدای قلمداد شود.

سازندگان فیلم سولو با معرفی کاراکترهایی چون هان سولو و چوباکا قصد داشتند به طرفداران مجموعه فیلم‌های جنگ ستارگان ثابت کنند دنیای این مجموعه فیلم‌ها تنها به کاراکترهایی چون لوک اسکای‌‌واکر یا آناکین و یا نظام جدای خلاصه نمی‌شود. با تمامی موضوعاتی که ذکر شد بهترین ترتیب برای تماشای این فیلم مستقل باید بین فیلم‌های انتقام سیت و بازگشت جدای باشد.

اما جایگاه فیلم روگ وان جهت تماشا کردن در کجا قرار دارد؟ به‌نظر کارگردان گرت ادواردز با برنامه زمانی خود در این فیلم پاسخ این سوال را بسیار واضح داده است. منطقی است برای تماشای جنگ ستارگان کار خود را با سه‌گانه اصلی آغاز نکنید و بنا به دلایل مختلف به‌جای آن از فیلم روگ وان به‌عنوان استارتی بر تماشای این مجموعه فیلم‌ها استفاده کنید. در ادامه این دلایل را برای شما شرح خواهیم داد.

اول از همه باید بگوییم روگ وان فیلم بزرگی است که با روشی هیجان‌انگیز همه‌چیز را آغاز می‌کند. در حقیقت این اثر فضایی استثنایی را برای مجموعه فیلم‌های جنگ ستارگان رقم می‌زند. همچنین روگ وان مقدمه محشری جهت معرفی کاراکترها و مصادیق شرور (مانند دارت ویدر و امپراطوری) مجموعه فیلم‌های جنگ ستارگان به حساب می‌آید که بیننده با تماشای آن به‌راحتی می‌تواند از موضوعات گنگ فیلم‌های جنگ ستارگان سر دربیاورد. از نظر ساخت و زیبایی‌شناختی ادورادز و کمپانی تولید‌کننده تمام سعی خود را انجام دادند تا این اثر را دقیقا به مانند قسمت چهارم جنگ ستارگان یعنی فیلم امیدی تازه خلق و بدین طریق یاد آن اثر زیبا را در ذهن طرفداران این مجموعه تداعی کنند.

اما بهترین دلیلی که با توجه به آن می‌گوییم باید مجموعه بزرگ فیلم‌های جنگ ستارگان را با تماشای فیلم روگ وان آغاز کنید این است: صحنه پایانی فیلم روگ وان در حقیقت مستقیما شما را به سمت آغاز فیلم جنگ ستارگان: قسمت چهارم – امیدی تازه هدایت می‌کند. جهت معرفی امپراطوری و تهدیدی که این نظام برای کهکشان دارد، فیلم روگ وان نه تنها کاراکترهای اصلی خود را می‌کشد (تا نشان دهد امپراطوری تا چه حد بی‌رحم است)، بلکه با به‌تصویر کشیدن سرنوشت کاراکترهایش قبل از وارد شدن به حوادث مجموعه فیلم‌های محبوب طرفداران، به‌نوعی هم سرنوشت فرنچایز جنگ ستارگان و هم سرنوشت کهکشان را شکل می‌دهد.

خب تمام دلایلی که باید فیلم روگ وان را به‌عنوان کاندید اصلی فیلم آغازین جنگ ستارگان جهت تماشا کردن بدانیم ذکر شد. در نتیجه لیست نهایی ترتیب تماشای مجموعه فیلم‌های جنگ ستارگان بدین صورت خواهد بود:

1. روگ وان: داستانی از جنگ ستارگان

2. جنگ ستارگان: قسمت چهارم – امیدی تازه

3. جنگ ستارگان: قسمت پنجم – امپراطوری ضربه می‌زند

4. جنگ ستارگان: قسمت دوم – حمله کلون‌ها

5. جنگ ستارگان: قسمت سوم – انتقام سیت

6. سولو: داستانی از جنگ ستارگان

7. جنگ ستارگان: قسمت ششم – بازگشت جدای

8. جنگ ستارگان: قسمت هفتم – نیرو برمی‌خیزد

9. جنگ ستارگان: قسمت هشتم – آخرین جدای

طی این مطلب ما سعی کردیم با ارائه پیشنهاداتی جهت ترتیب تماشای مجموعه فیلم‌های جنگ ستارگان بهترین تجربه را از این فرنچایز برای شما به ارمغان بیاوریم. البته طرفداران مجموعه جنگ ستارگان (و یا اشخاصی که به‌تازگی قصد دارند این فرنچایز را دنبال کنند) می‌توانند به هر روشی که خودشان علاقه دارند و آن را مناسب می‌دانند به تماشای این فیلم‌ها بنشینند. اما با توجه به استدلال‌هایی که ذکر شد احتمالا همین روشی که اعلام کردیم می‌تواند بهترین روش جهت لذت حداکثری بینندگان باشد.

بدون شک یکی از زیبایی‌های فرنچایز جنگ ستارگان این است که اصلا مهم نیست شما چگونه به تماشای این مجموعه فیلم‌ها بپردازید. درهرصورت با تماشای هر قسمت از این فیلم‌ها خاطرات گوناگونی در ذهنتان تداعی می‌شود. اما اگر قصد دارید برای نخستین بار این فرنچایز را دنبال کنید بهتر است از دستورالعمل خاص ما جهت ترتیب تماشای آن بهره ببرید.

 


 

بیشتر بخوانید:

بهترین انیمه های سریالی
دانلود سریال مانکن قسمت 1 تا 3 (خرید با ترافیک نیم بها)
بهترین فیلم های 2020
پرفروش ترین فیلم های تاریخ سینما

[ad_2]
منبع timecity.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

13 − 1 =